Dirigenten

Ieder koor binnen de stichting heeft zijn eigen dirigent. Op deze pagina stellen we ze kort aan u voor.

Bauwien van der Meer

Bauwien van der Meer studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium. Ze wordt momenteel gecoacht door zangpedagoge Margreet Honig. Haar Master behaalde ze aan de Nieuwe Opera Academie. In januari 2015 maakte Bauwien van der Meer haar solodebuut bij de Nationale Opera in de rol van Mdma Cortese in een bewerking tot familievoorstelling van Il Viaggio a Reims van Rossini: Reimsreisje. 2015/2016 deed Bauwien de postmasteropleiding koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen. In 2015 richtte zij haar het Nieuw Vocaal Ensemble op, bestaande uit een kleine groep gevorderde, snelle koorzangers. Sinds september 2016 leidt ze het dameskoor van Colcanto.
Bauwien is een veelvuldig gevraagde zangeres in het opera- en oratoriumrepertoire. Ze is tevens de vaste sopraan van vocaal kwartet Quatre Bouches en ze heeft een eigen trio: het Eisler Trio dat eigen bewerkingen speelt voor cello en gitaar en zang.

Mark Walter

Mark Walter is de dirigent van Multiple Voices. Hij is naast dirigent, pianist en zanger. Ook componeert hij.
Een zeer veelzijdig musicus, wat past bij het gevarieerde repertoire van het koor.

Mark Walter ( 1992 ) begon op vroege leeftijd met pianolessen, onder andere bij Noortje Brons en Antoine Oomen. Vervolgens koos hij ervoor om piano te studeren aan het Utrechts Conservatorium, bij Sebastian Colombo. Hier kwam hij in aanraking met het dirigeren en besloot hij naast zijn studie piano ook directie te gaan studeren, bij Rob Vermeulen. Sindsdien stond hij al voor verschillende koren, zoals het Nijmeegs Opera en Operette gezelschap, waarmee hij Dido and Aeneas van Purcell uitvoerde. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met zingen, en deed onder andere in 2014 mee aan de internationale koorcompetitie in Spittal an der Drau ( Oostenrijk ) waar hij met het Parahyangan Catholic University Choir eerste werd. Tegenwoordig is hij naast dirigent van Multiple Voices onder meer dirigent van het het Baarns mannenkoor en het Domstad Jeugdorkest.

Marjolein van Tongeren